Servicii de siguranta alimentelor

Detalii listare

Report Abuse

servicii haccp 2
500.00lei
0
0 Reviews
Popular

Servicii de siguranta alimentelor

Incepand cu data de  1 octombrie 2006, companiile care prelucreaza, produc, transporta, depoziteaza sau comercializeaza alimente vor trebui sa-si implementeze un sistem de siguranta a alimentului, cunoscut sub numele de HACCP.

Daca acum ati deschis o astfel de activitate sau doriti in viitor sa faceti acest lucru aveti nevoie de un consultant care sa va explice in ce consta si cum se procedeaza pentru elaborarea unui plan HACCP  si implementarea acestuia in unitatea dvs.

          Aceasta obligativitate revine si proprietarilor de locatii horeca, indiferent ca vorbim de un restaurant, o cafenea, sau un simplu fast-food.

 

Pentru a se supune noilor reglementari, managerii horeca se pot adresa unui consultant in domeniu, care va explica in detaliu etapele si pasii ce urmeaza a fi parcursi pentru implementarea unui sistem de siguranta alimentara. Tot atunci, consultantul specializat va inainta si o oferta de cost, realizata pe baza unor constatari complexe la fata locului (modul de functionare al unitatii, starea cladirilor si a echipamentelor s.a). Odata acceptate conditiile si intelese etapele, se poate trece la implementarea efectiva a HACCP. Daca, de pilda, restaurantul respectiv aplica cu strictete regulile de igiena impuse de ghidurile de buna practica alimentara, atunci durata de implementare a HACCP va fi mult mai mica. Daca insa consultantul va descoperi probleme grave in functionarea unitatii, este posibil ca acest proces sa se prelungeasca chiar si pana la 12 luni (pentru remedierea deficientelor constatate).

 

          Legea nu obliga insa decat la implementarea sistemului de siguranta alimentara, nu si la certificarea lui, care devine strict o optiune a proprietarului locatiei. Certificarea poate sa fie o cerinta impusa doar de alti parteneri de afaceri, insa nu este o cerinta de ordin legal.

 

 

 

 

Informatii de contact

Telefon
Cod Postal
130146

Author Info

cezar499

Member since 11 luni ago
  • gatejcezar@yahoo.com
View Profile

0 Reviews

You need to Login or Sign Up to submit a review